Annuleringsverzekering

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met een verzekering uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

 

De reisverzekering

 

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

 

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

 

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een been breekt en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.


 Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten:

 

-repatriëring wordt ook zonder medische noodzaak vergoed

-met de uitbreiding Geneeskundige kosten worden hoge medische rekeningen in het buitenland 100% vergoed.

 

Complete basisdekking en uitbreidingen op maat

 

De basisdekking vormt het uitgangspunt van de verzekering. Met aanvullende verzekeringen heeft u extra zekerheid, zoals rechtsbijstand en hulp & huur vervoermiddel. Hiermee kunt u de reisverzekering aanpassen aan uw eigen wensen en omstandigheden. En, u betaalt alleen voor wat u belangrijk vindt.

 

Kinderen gratis

 

Op de reisverzekeringen van bijvoorbeeld 'de Europeesche' zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd.

Er is al een Aflopende Reisverzekering vanaf € 1,15 per dag.

Neem voor meer informatie contact op met 'de Europeesche'.

 

De annuleringsverzekering

 

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie familie Stol bootverhuur u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

 

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

 

Juist bij ‘last-minute’ reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

 

De annuleringsverzekering kent twee nuttige uitbreidingen: ‘Waarnemer’ en ‘Samengestelde reis’.

 

Waarnemer

 

Gebeurt er iets met een goede vriend of vriendin of bijvoorbeeld de persoon die op uw huis past, dan kan dat een reden zijn om uw vakantie te annuleren. Dit is niet standaard verzekerd. Met de uitbreiding ‘Waarnemer’ kunt u dit verzekeren.

 

Samengestelde reis

 

Bestaat uw reis uit losse onderdelen, zoals een vliegticket, accommodatie en een rondreis, dan is dit een samengestelde reis. Het uitvallen van een van de onderdelen geeft bij een ‘gewone’ annuleringsverzekering geen recht op vergoeding van al deze onderdelen. Kiest u voor de uitbreiding ‘Samengestelde reis’ dan heeft u de perfecte oplossing; de annuleringskosten van al deze onderdelen worden dan wél vergoed.

 

Garantie-Annulering: nog een stap verder

 

Met Garantie-Annulering gaat het nog een stap verder. Dan wordt namelijk de hele reissom vergoed als u de vakantie plotseling moet afbreken. Ook als een gedeelte van de vakantie al wél is doorgegaan.

 

Wat kost de verzekering?


Neem hiervoor contact op met 'de Europeesche' of met een andere reisverzekering.